Driving on bio-methanol: historic win and decision

De afgelopen zaterdag verreden Nederland Rally kende een unieke winnaar in de 350Z Challenge. Kevin Abbring genavigeerd door Wim Koeten reden in de Nissan 350Z FlexFuel van BioMCN, GUTTS en Bas Koeten Racing naar de overwinning en schreven hiermee autosport historie. In een rechtstreeks duel met de andere deelnemers brachten zij de eerste auto ooit op alternatieve brandstof winnend over de streep bij een Nederlandse rally.

Het parcours van de Nederland Rally was als altijd uitdagend en de eerste paar proeven was het op zoek naar grip in de snel wisselende weersomstandigheden, maar de proeven werden toch vlot afgewerkt en de eerste set van 4 proeven gaf een voorsprong van 10 seconden. De equipe Abbring/Koeten wende aan de auto, elkaar en het parcours en werd steeds sneller. Op de volgende twee proeven werd de voorsprong uitgebouwd naar 45 seconden, door strak sturen en een goede bandenkeuze. Op een opdrogende baan waren de laatste proeven en de opgebouwde voorsprong van bijna één minuut een gelegenheid om een mooie show weg te geven en gingen Abbring/Koeten heel dwars, maar toch heel snel over de proeven en sloten de rally met een voorsprong van 1:20 in de 350Z Challenge, 17e algemeen en, met louter WRC’s en vierwiel aangedreven groep N’s voor zich, ook de snelste tweewiel aangedreven auto.

Barneveld Rally 2009 - Nissan 350z Flex Fuel - Kevin Abbring & Wim Koeten

Vers terug uit de Rally Catalunya waar hij, na aan pechvolle rally, toch nog knap als vierde wist te eindigen in het J-WRC, had hij zin om zijn tanden te zetten in deze wedstrijd en in de achterwiel aangedreven auto. Kevin Abbring; “Superfijn om de auto naar de overwinning te sturen. Na een toch wel intensief jaar met af en toe wat pech, viel alles op zijn plek gisteren. We hebben laten zien dat deze duurzame brandstof competitief is en de auto robuust”.

Kevin werd genavigeerd door Wim Koeten. Wim is deelnemer aan de Chevrolet Kalos Competitie die Panorama organiseert en is daar doorgedrongen tot de laatste zes! De finalisten zullen op het drift- en rallyparcours in Lelystad strijden om de hoofdprijs; een seizoen rally met een Chevrolet Kalos. Wim Koeten laat zien dat ie een Multitalent is en iedere kans om zich te verbeteren aanpakt; “Een geweldige kans om naast een J-WRC rijder ervaring op te doen in een fantastische auto, zowel in het maken van de optimale pacenotes, als het leren van zijn rijtechniek. Alles lijkt makkelijk en simpel te gaan, nergens krijg je het gevoel dat het vreselijk hard gaat, maar als je dan de tijden bekijkt gaat het echt heel hard. Een geweldige ervaring!”.